Lindgrens Radio

Lindgrens Radio erbjuder ett brett utbud med produkter och tjänster inom hemelektronik, vi strävar alltid efter att göra Dig som kund extra nöjd.

Lindgrens Radio

Epoken Lindgrens Radio inleddes år 1938 i Norrtälje, då Ivar Lindgren startade den första butiken på Tullportsgatan 22. Den dominerande varan var då bland annat vevgramofoner och batteriradioapparater. Dåtidens serviceverkstad fungerade bland annat som laddningsstation för batterier. I utbudet ingick även resande försäljare som reste runt på gårdarna i Roslagen och sålde radioapparater. Än idag finns butiken kvar på Tullportsgatan, men i betydligt större omfattning.

År 1967 tog Sten Lindgren över butiken efter grundaren Ivar Lindgren. På 1970-talet hade Norrtäljebutiken vuxit ur sin kostym och flyttat till nyrenoverade grannlokaler.

I början av 1980-talet förvärvades butiken på Carl Wahréns väg i Hallstavik, där Ivar Lindgren själv arbetat innan han startade eget. Mot slutet av samma årtionde blev det ett rejält uppsving för butiken och kostymen var än en gång för liten.

År 1992 öppnades den senaste butiken på Tullportsgatan i egna lokaler. För att öka servicegraden och täcka hela Roslagen öppnades butiken i Rimbo under 1995. Både Hallstaviks- och Rimbobutiken har sedan dess bytt lokaler för anpassning till storlek och läge. 1/7 2006 upphörde dock denna.

Tekniken erövrar hemmen
Sedan kristallradiomottagarens dagar har åtskilligt hänt på den tekniska sidan. Den stora TV-revolutionen kom i slutet av 1950-talet. Därefter kom hifi-ljudet och skivinspelningar i stereo, följt av genombrottet för färg-TV i slutet av 1960-talet.

Videon blev en stor framgång när den kom i mitten av 1970-talet. Nästföljande decennium dominerades av Freestyle och den nya tekniska landvinningen – CD-skivan.

I vår tid består de stora tekniska nyheterna av bland annat 3D TV-apparater som inte är tjockare än några cm. Portabla laptops och Ipads samt mobiltelefoner med tvmottagning.
Under hela denna tid har Lindgrens Radio TV hängt med på alla nya landvinningar och tekniska revolutioner inom hemelektronikens område.

Medlemskapet i Euronics har mer än något annat gjort detta möjligt. Enligt Marcus Lindgren, butiksansvarig, känns det nu tryggt att gå in i framtiden med Euronics.

”Vi har varit anslutna till Euronics sedan början av 1970-talet. Det har gett stora fördelar. Vi har inte behövt uppfinna hjulet på nytt. I stället har vi kunnat dra nytta av Euronics samordningslösningar när det gäller bland annat marknadsföring och inköp.

Personlig service
Statistiken visar att Lindgrens Radio TV är en butik dit kunderna gärna återkommer gång på gång. Redan från början har Lindgrens Radio TV varit känt för att hålla en hög servicenivå. Genom att finnas nära kunden, har man haft möjlighet att ge mer personlig service än många andra aktörer på marknaden.

Personalen har av tradition haft en hög kunskapsnivå. Resultatet där av har blivit trygga, återkommande kunder. Ännu en orsak till att kunderna gärna kommer tillbaka.

Välkommen till vår butik i Norrtälje, önskar Marcus och Stefan Lindgren med personal.